neděle 14. října 2007

Discordiánské Evangelium II

Dnes pro vás máme úžasný a skvělý

ZENOVÝ PŘÍBĚH


Camden Benares, Ředitel Počtu Pěti, Kabal Camp Meter

Jeden vážný mladík zjistil, že konflitky v Americe poloviny 20. století jsou naprosto matoucí a zavádějící. Obešel mnoho lidí a hledal způsob jak my mohl sám v sobě vyřešit sváry a zmatky které jej soužily, ale nikdo mu nepomohl.

Jedné noci mu v jisté kavárně řekl jistý samozvaný Zenový Mistr: "Jdi do pobořeného domu který nalezneš na adrese kterou jsem ti napsal. Nemluv s těmi kdo tam bydlí. Musíš mlčet až do doby kdy zítra večer vyjde měsíc. Běž do velkého pokoje který je napravo od hlavní chodby, posaď se do lotosového sedu na hromadě suti v severovýchodním rohu místnosti, tváří k rohu, a medituj."

Muž učinil jak mu Zenový Mistr přikázal. Meditaci mu často narušovaly obavy. Obával se toho, že zbytek potrubí z koupelny ve druhém patře spadne a připojí se k trubkám a smetí na kterých seděl. Obával se, že nepozná kdy příští noci vyjde měsíc. Obával se toho, co si o něm řeknou lidé kteří procházeli místností kolem něj.

Jeho obavy i meditace byly přerušeny když na něj, jakoby ve zkoušce víry, dopadly fekálie z trubek ve druhém patře. V té chvíli vešli do místnosti dva lidé. Ten první se zeptal toho druhého co je zač ten chlapík který sedí v rohu. Ten druhý odpověděl: "Někdo říká, že je to svatý muž. Jiní říkají, že je to debil."

Když to uslyšel, byl muž osvícen.

(Str. 00005 Principií Discordiae, vyd. 4)

Žádné komentáře: